« Späť

KROK VPRED

Aj toto leto sa už tradične v Kráľovej Lehote v časti Svarín organizoval 21. ročník festivalu CampFest. Od 1. do 4. augusta 2019 zaznela hudba, slovo či divadlo a ľudia mali možnosť zažiť festivalovú atmosféru v nádhernom prostredí.

Návštevníkom sa z hlavného pódia prihovorila aj predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja – Erika Jurinová a starosta obce Kráľova Lehota – Vladimír Kapríni.

 

 

Festival CampFest naštartoval tretiu dekádu svojho pôsobenia. Má za sebou 21-ročnú cestu, ktorú začínal v roku 1999 na amfiteátri vo Východnej s témou „Urob svoj krok vpred!“ Vlak s názvom CampFest sa rozbehol a počas svojej histórie krok po kroku sprevádzal, povzbudzoval, mobilizoval, zjednocoval, a možno aj burcoval a zobúdzal mladú generáciu v našej krajine. Na CampFeste sa udialo množstvo dôležitých krokov, ktoré niekam posunuli, usmernili, ale aj zmenili životy jednotlivcov. Po dvadsiatich rokoch mal CampFest znovu názov hlavnej témy „Krok vpred“.  Krok vpred tu nie je iba pre tých, čo sú pozadu, ale je to pozvanie pre každého jedného posunúť sa ďalej, nezastať, nezaspať.

Program podujatia sa odohrával na piatich pódiách, kde si účastníci mohli vyberať zo širokej ponuky účinkujúcich zo Slovenska, Čiech, Poľska, ale aj z Veľkej Británie či USA. Hudobné telesá ako Hillsong London, Lindy Conant (USA), Pyramid Park (UK), OWCA (PL), priniesli nie len kvalitnú hudbu a produkciu, ale aj silné posolstvo či odkaz pre mladých ľudí na Slovensku. Slovenské formácie Timothy, ESPE, Tretí deň, Maranatha, James Evans, BCC Worship, LCH Live alebo Piar sú zasa neoddeliteľnou súčasťou CampFestu, nie len po hudobnej stránke, ale často aj po organizačnej.  

 

 

Vyše 600 detí si prišlo samozrejme tiež na svoje. Niekoľkokrát počas festivalu bol stan naplnený na prasknutie pri chválach LCH kidsFil3. Medzitým mali animátori pripravený interaktívny program s posolstvom. Pre tých kreatívnejších boli k dispozícii dielničky, a kto mal ešte stále dosť energie, mohol si ju vybiť na sprievodných aktivitách – skákacích hradoch, vodnom futbale a i.

Okrem tradičnej rančovej kaviarničky ponúkli občerstvenie, kávu či koláče priestory informačného stanu CF HOME a aj literárna kaviareň PORTA & TAVERNA.

O pohodlie, poriadok a bezpečnosť sa postaralo približne 200 dobrovoľníkov, ktorí obetovali 10 dní prázdnin na pomoc pri organizovaní CampFestu. O duchovnú a duševnú stránku účastníkov sa starali kresťanskí poradcovia v PORADENSKOM STANE.

Dvadsiaty prvý ročník festivalu CampFest navštívilo vyše 6 500 účastníkov, no už dnes vás pozývame na ďalší – 22. ročník – rezervujte si preto kalendár na 6.-8. augusta 2020!